Ordna flytthjälp

Ifall du ännu inte gjort det, är det dags att ordna flytthjälp. Hur ordnar du flytthjälp? Jo, det finns flera sätt att göra det på. Exempelvis kan du be om hjälp från vänner, familj eller anställa en flyttfirma.

Flyttfirma

Vi på Wowflytt hjälper dig gärna att hitta alternativet som passar dig. Ska du hyra en flyttfirma kan du kolla in våra samarbetspartners.

Glöm heller inte att du har rätt till RUT- avdrag när du anlitar en flyttfirma. Det brukar de ha koll på och dra av på fakturan.

Läs mer om ROT- och RUT-avdrag på Skatteverkets hemsida.

Transport

Se till att lösa transportfrågan i god tid så inte allt blir uppbokat. Börja leta efter flyttbil, släpvagn och flyttfirmor i tid.

Hyr förråd

Ifall du behöver förvaring under flytten, rekommenderar vi att du reserverar ett förråd i förväg, så att du är säker att storleken du behöver inte är uppbokad.

Hyr ett förråd redan idag

Hur stort förråd?

Osäker på hur stort förråd du behöver? Kolla in vår Storleksguide och se hur mycket som får plats i några av våra populäraste förråd.

På våra bemannade anläggningar får du personlig hjälp med att hyra rätt förråd.

Har du ordnat flytt- och packmaterial?

Ifall du ännu inte gjort det, är det dags. Det tar tid att packa ned allt och det är dessutom bra att ha något att packa ned det i.

Läs mer om hur du bäst packar inför flytt och förvaring i våra förvaringstips.

I våra butiker finner du det flyttmaterial du behöver. Dessutom erbjuder vi bärselar och pirror som du kan hyra.

Se några av våra populäraste produkter som du kan handla i våra fysiska flyttbutiker.

Slutstädning

Ska du städa själv eller ska du anlita en städfirma? Kanske behöver du extrahjälp från vänner och familj? Kom ihåg att du även har rätt till RUT- avdrag när du anlitar en städfirma.

Du kan även kolla in våra samarbetspartners när du ska boka städhjälp:
Samarbetspartners.

Ändra folkbokföringsadress

Du gör en flyttanmälan hos Skatteverket. För att nya adressen ska gälla från dagen du flyttar in, är det bra att göra en flyttanmälan i god tid.

Anmäler du senare än en vecka efter flytten, gäller inte din nya adress förrän anmälan kommit in.

Du gör en flyttanmälan enkelt på Skatteverkets hemsida:

Flyttanmälan hos Skatteverket

För enkelhetens skull, kan det vara bra att ändra det som går till digital post. Då slipper du oroa dig för att viktiga fakturor inte kommer fram.