logo
Mon-Sun 8:00-17:00

Lakegatan 1, 133 41 Saltsjöbaden

08-31 22 42


Att tänka på i samband med möbeltransport

flyttföretaget

2018-03-03

Att tänka på i samband med möbeltransport

När du flyttar har du som regel en stor mängd inventarier som ska borttransporteras, framför allt möbler och ofta musikinstrument. ”WowFlytt” har exempelvis ansvarat för transport av ett piano inom Vårberg kommun och vid ett annat tillfälle utförde vår flyttfirma en flyttning från Solna kommun till Sollentuna kommun.

Sådana transporter kan vara besvärliga om du försöker sköta dem på egen hand. Risken är stor att du skadar dyra möbler, bryter loss bräcklig dekor eller förlorar delar.

Problem av det här slaget kan undvikas om du iakttar vissa försiktighetsåtgärder. Vi rekommenderar att du följer dessa regler:

1.  Det är viktigt att demontera möbelbeslag. Detta bör du göra även när du flyttar korta avstånd. Vi tar bort krokar och handtag från dörrar, även om vi utför uppdrag från Stockholm. Beslagen bör läggas i en separat påse som du kan klistra fast med tejp i det inuti möbeln för att inte bli av med det.

2.  Innan du transporterar stora möbler – trymåer, skåp, bufféer, måste du ta ut alla hyllor, dra ut speglarna och ta bort dörrarna. Glasdetaljer och spegelglas ska packas extra noggrant. Detta är lika viktigt varje gång vi flyttar, oberoende av avstånd, vi följer denna regel för alla transporter: från Kungsholmen till Bromma, från Malmö till Lund, utan undantag.

  3. Vid demontering och montering av möbler behöver du många verktyg: skruvmejslar, insexnycklar, kniv, hammare, kombinationstång, hovtång, plattång, måttband och dessutom en massa lådor att packa i. Om du beställer en flyttning hos ”WowFlytt”, har vi själva med oss alla transportförpackningar och ordnar transport av flyttkartonger till alla kommuner.

   4.Vi rekommenderar dig att alltid ta ut glasdörrar och hyllor. Korrekt packning är en garanti för att de ska komma fram intakta. Snåla inte med bubbelfilm eller mjukt fyllmaterial till lådor och kartongramar. Vid ett tillfälle utförde vi en flyttning till Botkyrka kommun och såg hur människor lastade ur glaset utan något skydd. Vi rekommenderar dig inte att göra så, det är farligt både för hälsan och glaset.

   5. En gång fraktade vi flera stora garderobsskåp från en lägenhet i Huddinge till ett hus i Sundbyberg. Det var ganska långt att köra, så vi var tvungna att hålla låg hastighet och vara extra försiktiga. Vi hade plockat isär en trymå, skåpen och en buffé i sina beståndsdelar och packat dem med ett lager bubbelfilm emellan och gjort en ram av kartong. På detta sätt lyckades vi få fram den tunga lasten intakt. Vi har ibland haft transporter av enstaka möbler inom stadsdelarna Vasastan och Kungsholmen, men vanligen får vi beställning på mer omfattande flyttningar.

6.  Från Farsta utförde vi en flyttning till Haninge. En uppsättning skåpbeslag blev för tung och föll och lämnade därvid en repa på dörren. Vi betalade ersättning för skadan, men i fortsättningen kontrollerar vi noggrant vikten på de färdigpackade lådorna. Gör inte om vårt misstag, det är bättre att transportera smådelar separat eller hopfogade.

7.Vid transport av musikinstrument är det säkrast att inte plocka sönder dem i delar. Efter en flyttning bör varje musikinstrument stämmas om. Vi flyttade en gång en konsertflygel från Haninge till Sollentuna, med stor försiktighet lyckades vi leverera instrumentet i perfekt kondition.

Visserligen går det att flytta sitt möblemang på egen hand, men det tar på krafterna och är nervpåfrestande. Om du inte har stor erfarenhet av att transportera möbler och ömtåliga föremål, gör du klokt i att överlåta detta till yrkesmän. Det är enklare att beställa en flyttning tillsammans med demontering och packning hos en flyttfirma. Här finns specialister som snabbt monterar isär och sätter ihop dina möbler, packar dem enligt alla konstens regler och levererar dem till ditt nya hem. Vi på ”WowFlytt” hjälper också till med att placera ut möblerna där de ska stå – efter att ha städat rummen ordentligt naturligtvis.

Var rädd om dina möbler och musikinstrument när du ska flytta. Anförtro helst sådana uppgifter åt yrkesutbildad personal.

 

 

Skicka meddelande

och vi kontaktar er så fort som möjligt

Lämna förfrågan

och vi kontaktar er så fort som möjligt

FacebookTipsad