logo
Mon-Sun 8:00-17:00

Lakegatan 1, 133 41 Saltsjöbaden

08-31 22 42


10 saker att tänka på i samband med flytt

10 saker att tänka på i samband med flytt

2018-07-11

10 saker att tänka på i samband med flytt

Alla har vi någon gång stått inför nödvändigheten att flytta, och alla har vi konfronterats med de problem som då uppstår. Givetvis har vi därför också en personlig erfarenhet av att transportera saker från vårt gamla hem till det nya. Vi har listat ett antal ofta återkommande problem och har valt ut tio typexempel som kan hjälpa dig att undvika onödiga bekymmer och underlätta starten på ditt nya liv.

  1. Rumsplanering. Om du tidigare bodde i en trång tvårumslägenhet och nu flyttar till en rymlig trea, gör du klokt i att planera från början vilka möbler som ska stå var.
  2. Värdesaker, viktiga handlingar och andra föremål som du är rädd om transporteras bäst i en resväska, det är inte så troligt att de blir stulna, men de kan komma bort av andra orsaker, så därför bör du ha dem under uppsikt.
  3. Kontrollera om det finns hiss i huset eller, ännu bättre, en frakthiss, vilket underlättar placeringen av ditt bohag i husets övre våningar.
  4. Kontrollera var i lägenheten strömbrytare och väggurtag är placerade. Detta är till stor hjälp vid utplaceringen av dina möbler.
  5. Nedpackning. Kompetent packning av dina tillhörigheter besparar dig mycket bekymmer och oro för dina ägodelar.
  6. Planera i förväg hur du ska fördela föremål i packlådorna. Du bör till exempel inte fylla en låda med enbart böcker, då går den inte att lyfta. Fyll den endast till hälften med böcker och packa resten med lättare saker.
  7. Var medveten om att oförutsedda händelser alltid inträffar. Transporter kan bli fördröjda, du får inte kontakt med flyttkarlarna och tusen andra problem. Var därför förberedd på att du behöver nerver av stål. Kort sagt: beväpna dig med tålamod.
  8. Flyttförberedelse: skriv ner en plan där du anger var alla föremål finns. Och när du lastar lådorna inför transporten, glöm inte att de saker som du behöver allra först på det nya stället måste du lasta allra sist, så att du inte irriteras i onödan över att du inte hittar det du behöver i det nya bostaden.
  9. Glöm inte att sätta nummer på alla packlådor och göra en lista över innehållet. Fyll inte lådorna slumpmässigt, om du planerar nedpackningen noga, kommer du att tacka dig själv vid uppackningen. Packa saker av samma typ tillsammans: lägg inte kablar och t ex sängkläder i samma låda. Håll också i minnet att lådorna lastas först och lastas av sist.
  10. Det slutliga problemet är stressen, som sannolikt hindrar dig att tänka och hålla ordning på allting, inte bara i ditt nya hem utan också i ditt huvud. Var förberedd på att du kommer att behöva stanna upp och samla tankarna emellanåt.

Naturligtvis är denna lista ingen uttömmande redovisning av de besvärligheter som du kan möta, men den innehåller flera viktiga tips som gör livet enklare. Att flytta är en mödosam uppgift, så om du inte är redo att utsätta dig för fysisk och psykisk stress under obestämd tid, är det bästa rådet att anlita en flyttfirma som löser alla dina problem. Flyttfirman tar ansvar för alla transporter, tillhandahåller personal flyttare och förpackningsmaterial, ansvarar också för att dina tillhörigheter kommer på plats snabbt och säkert och för att flytten blir gjord inom den tid som du själv bestämmer.

Skicka meddelande

och vi kontaktar er så fort som möjligt

Lämna förfrågan

och vi kontaktar er så fort som möjligt

FacebookTipsad